IKEA sültkrumpli

Végre elvitték az ablakaink elől az állványzatot, azaz szépen be van csomagolva a házunk. (Legalábbis a mi oldalunk.) Még ennek kapcsán szóltam az ablakos mesternek, hogy nem záródik az egyik ablak rendesen — feljött és miközben telefonon tárgyalt, fél kézzel megszerelte szerszám nélkül. Ennél már csak az jobb, amikor puszta jelenlétemtől megjavulnak s számítógépek. Az a meggyőződés alakult ki bennem, hogy ilyenkor csak szeretnének újra látni, és azért produkálnak mindenféle hibákat, mert tudják, hogy akkor meglátogatom őket.

Nővérem sütött krumplit, én meg szedem ki a tepsiből, mikor kis folton barna matériát fedeztem fel rajta. Mondom magamnak: “mi ez a barna izé … ami most ráragadt az ujjamra … és ha jobban meggondolom égeti is az ujjamat” — és jobb híján gyorsan lenyaltam. Csoki volt (tortabevonó). A csokis sültkrumpli nem finom.

Meg belegondoltam, hogy az IKEA boltokban csupa svéd könyv van a polcokon, gondolom a világon mindenütt; szóval valószínűleg egyes svéd írók abból élnek, hogy az IKEA kilóra megveszi a könyvüket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.